Loading...

Binnenkijken bij... de coupeuse!

Eigenlijk wordt enorm onderschat, het werk van een coupeuse. Ik moet bekennen, ook door mij. Dan hoor ik het mezelf zeggen: ‘O, maar dan doen we er toch een stukje bij, en dan halen we daar wat weg!’ Terwijl dat ene kleine stukje soms uren werk is.
Ze heeft de jurk soms langer vast dan dat hij door de bruid gedragen wordt op de grote dag!
Jeanine is vanaf het begin van Bruidssalon Daisy de vaste coupeuse. Ze heeft haar eigen atelier in Yerseke, waar al die mooie jurken worden vernaait. Hoog tijd om deze powervrouw die achter de schermen zo veel doet eens wat vragen te stellen!

Hoe lang ben je al werkzaam in het vak?
Ik ben vanaf 2014 gediplomeerd coupeuse, maar ik naai al heel mijn leven, als klein meisje mocht ik al aan de slag met lapjes stof uit het atelier van mijn opa en oma. Momenteel volg ik nog de opleiding tot lerares, zodat ik straks in mijn atelier ook andere mensen kan opleiden. Verder blijf ik mezelf bijscholen, nu volg ik bijvoorbeeld een cursus lingerie maken. Daarna staat broderie-art hoog op mijn verlanglijstje!

Wat vind je belangrijk bij het vermaken van de jurken?
Dat de jurk perfect zit op de grote dag. Dan voelt de bruid zich er goed in, en dat zie je direct aan haar uitstraling!

Wat is het mooiste wat je als coupeuse van bruidsjurken kunt meemaken?
De grootste uitdaging is als het ‘verbouwen’ van een jurk helemaal lukt. Dat het onmogelijk lijkt maar dat het toch mogelijk wordt gemaakt omdat de bruid het zo graag wil. Het geeft zoveel voldoening als de bruid aan het einde van het proces, waarin we meerder keren doorpassen, vrolijk weg gaat met haar eigen droomjurk!

Wat is je favoriete designer?
Dat is een leuke vraag! Dan wordt het toch Mart Visser.

Heb je nog een droomklus?
Mijn grote droom is om iets voor een couterier te mogen realiseren. Het liefst natuurlijk een bruidsjurk, maar met een simpel T-shirt zou ik ook al blij zijn, haha! In de Bruidssalon lijkt het me heel leuk om de bruidsjurk in het mini te mogen maken voor een klein bruidsmeisje.

Heb je nog een tip voor (aanstaande) bruidjes?
Ga op tijd op zoek naar je trouwjurk. Soms moet jouw droomjurk nog behoorlijk aangepast, zoals een mouwtje er aan gemaakt, of een andere halslijn of rug. Dat vraagt best wel wat tijd, en het geeft een veel fijner gevoel als je jurk ruim op tijd voor de grote dag af is!